Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Bahattin Başak: Eski yıllarda Bandımalı futbolcular, mahalle aralarında yetişirdi”

Bahattin Başak:   Eski yıllarda Bandımalı futbolcular, mahalle aralarında yetişirdi”

Bandırma'nın yetiştirdiği eski futbolcu ve iş adamlarından Bahattin Başak, Eski yıllarda Marmara Gençlik ile İdmanyurdu Gençlik futbol takımları arasındaki rekabet bir başkaydı” dedi. 1929 yılında Bandırma'da doğan Başak, İdmanyurdu Gençlik'in 1926

Bandırma'nın yetiştirdiği eski futbolcu ve iş adamlarından Bahattin Başak, Eski yıllarda Marmara Gençlik ile İdmanyurdu Gençlik futbol takımları arasındaki rekabet bir başkaydı” dedi.  1929 yılında Bandırma'da doğan Başak, İdmanyurdu Gençlik'in 1926, Marmara Gençlik'in ise 1947 yılında kurulduğunu vurgularken, o yıllarda kendisinin yanı sıra ağabeyi Remzi Başak(Şoti Remzi), Çetin Zeybek, Mustafa Kılkışlı ve Seracettin Kırklar'ın, Balıkesir Karması takımında da forma giydiklerini, o yıllarda futbolcuların, mahalle aralarında yetiştiğini belirtti. Bandırmaspor Kulübü'nün kurulduğu 1965'te, kurucu yönetim kurulunda da yer aldığına dikkati çeken Başak, Bandırmaspor, Marmara Gençlik ile İdmanyurdu Gençlik kulüplerinin birleşmesiyle kurulmuştu. O yıl, ben de Marmara Gençlik Kulübü'nün yönetim kurulundaydım. İki kulüp birleşince ben de Bandırmaspor'un kurucuları arasında yer aldım” diye konuştu.
Bandırma Ticaret Lisesi'nin kente kazandırılması konusunda büyük rolü bulunduğunu, uzun süre Bandırma Ticaret Odası'nın genel sekreterliğini yürüttüğünü, bir dönem Bandırma Belediye Meclisi'nde de görev yaptığını belirten Bahattin Başak, 1952 yılında kurulan Başak Nakliyat A.Ş. çatısı altında da Bandırma ekonomisine katkılar sağladıklarını sözlerine ekledi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli